JAMES IHA DOT ORG
Cover

Welcome to
JamesIha.org! An informative site about musician James Iha.


The Smashing Pumpkins
BlamoNet
James Iha Bulletin Board

 

Site WWW Media James Home
EMI News: Vanessa & the O's to release debut album
April 27, 2005, 3:01 pm

2005-04-21

Vanessa & the O's

Det är en osannolik kombination; en parisisk chanteuse, två svenskar, och en newyorker.En grupp som inte borde kunna existera men som konstigt nog gör det ändå!

När f d Smashing Pumpkins-medlemmen James Iha mötte Niclas Frisk, Andreas Mattsson och Vanessa Quiñones på 23:e våningen i ett hotell på Manhattan sommaren 2003, kändes tanken på att starta ett nytt band inte direkt lockande.Men efter att ha lyssnat på Vanessas drömska röst och de hypnotiskt vackra melodier de tre besökande trubadurerna skapade den dagen (det som sedan blev låten "New York Hotel") verkade det vara det enda alternativet!

Trots att James precis var på väg ut på världsturné med A Perfect Circle, lät the O's inte det faktum att de skulle befinna sig i skilda världsdelar hela det följande året avbryta deras musikaliska flöde. Kvartetten bestämde sig helt enkelt för att ses, komponera och spela in i hotellrum och lånade lägenheter i Paris, London, New York och
Stockholm.

När Pelle Gunnerfeldt, som nyss hade avslutat produktionen av the Hives cd, hörde inspelningarna, kände han direkt att han ville bli hedersmedlem i the O's! Han tog skisserna till Plus Rien, Bagatelle, New York Hotel och de övriga låtarna med sig in i studion och färdigställde dem efter eget tycke och smak.

Albumet "La Ballade d'O" släpps 25/5 2005.


Source: EMI